Dashboard


Hi! welcome to my blog. feel free to navigate around. ๐Ÿ‘
Tutorial : Daftar Shoutmix
Thursday, August 11, 2011 โ€ข 3:47 PM โ€ข 0 comment[s]

"Adik-adik , abang-abang , kakak-kakak, makcik-makcik , pakcik-pakcik..
Lyssa nak kasi taw kmu semua ni!:)
Pada new blogger or sesapa yang baru buat blog tuhh...
Tolongg ! Plisss ! Pliss n Plisss ! :)
Korang daftar lah shoutmix k ?
Maksud Lyssa , korang tolong lah letak shoutbox kat blog korang yea! :)
Ini memudahkan lagi , utk upkan traffic korg ! :)
Kalau shoutbox tk de .. tk de sesapa plak nk dtg kt blog korang..
Nampak membosankan ..kan ??
So , nasihat Lyssa , cepat2 lah daftar !
Nak tahu cara nye ?? Meh ikut step Lyssa ye ! :))"



Korang pegi kat link ni >>>SINI !

Ikut step kat bawah ni k ? :) [klik pic untuk lebih jelas]



*Klik Create Shoutbox!

*Fill in semua tuh. Jgn lupa tick agree. Then ,continue..

 
*Klik Style and Colors

 
*Korang pilih lah color yang korang suka.
*Save Setting.Then , back to settings..

 
* Klik Customize Size..
Then , korang copy code tuh ok ?:)



CARA NAK PASANGKAN DEKAT BLOG !!

Log in > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

Paste kod shoutmix korang kat ruangan html tuh k ?:)

Save And korang boleh lah guna shoutbox korang tuh . Pegy test sekarang ! haha :)

Korang nak hide shoutbox korang ??? KLIK SINI !!

Nak letak icon comel2 kat shoutbox korang ??? KLIK SINI !!


**Puas Hati Tak ?? Komen .. Komen ! :) hehe**

Labels:


ยซ Newer
Older ยป