Dashboard


Hi! welcome to my blog. feel free to navigate around. ๐Ÿ‘
Tutorial : Scroll Bar Comel
Wednesday, August 10, 2011 โ€ข 4:56 PM โ€ข 4 comment[s]

Hey guys . Hari nhe Lissa nk hilangkan tension kejap . So , Lissa nak buad satu tuto baru . lagipun , Lissa dh lame tak buat tuto utk korang kan . Jomm !

Okay , first thing korang tawu tk scroll bar tuh ape ? Scroll bar tuh kat tepi blog yg salu kite scroll ke bawah uh . Haa , tuh laa . Kalau dulu scroll bar tuh tak cantek . So , kite nk design dea comel-2 :D



 First , pegi Design > Edit HTML > Tick Expand Widget

 Then , click CTRL+F  utk cari code nhe
]]></b:skin>
 Dah ? Okay , skg copy code nhe paste ATAS code yg korang cari tadi

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #D9D9D9;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #B2C0C6;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}


  love : tukarkan dgn colour background yg korang nak 
        love : tukarkan dgn colour scrollbar yg korang nak


Tambahan :D

 If korang nk tuka colour scrollbar tuh dgn image pun boleh : ) Tukarkan colour ungu tuh dgn code nhe.
background-image:url(URL IMAGE);
 Korang boleh upload gmbr kat SINI nd amek Direct Link okay .

 Done ! Like and Comment :)

Labels:


ยซ Newer
Older ยป