Dashboard


Hi! welcome to my blog. feel free to navigate around. ๐Ÿ‘
Kehilangan MH370 masih misteri!
Tuesday, March 11, 2014 โ€ข 1:16 AM โ€ข 0 comment[s]
Hi selamat malam bloggers ^^ Mood nak berkongsi cerita memalam buta ni tetiba ada pulak. Hihi padahal penat kerja ni. Takpe`2 sekali sekala hihi.

Lysa pasti semua rakyat Malaysia mahupun luar negara tahu kisah kehilangan pesawat MH370 pada 8 March lepas. Semua masih tertanya-tanya dimanakah pesawat itu skrg kan. Kita semua menanti kepulangan mereka. Lysa mula tahu benda ni waktu Lysa pegi kenduri Sabtu lepas. Lysa dengarlah orang`2 tua (parents) berceritakan hehe :p Diorang cerita pasal flight nak ke Beijing hilang pukul 2.40 pagi and bla bla. Lysa dengarje la kan. Tak berani nak menyampuk. Haha Lysa ingatkan tu cerita lama ke apa ke Lysa biar jela. Tuptup malam tu tengok berita laa ni pasal flight tadi. Terus Lysa excited nak tahu. Tapi bila dipikir`2 balikkan macam mana flight tu boleh hilang secara tiba`2? Banyak spekulasi yg orang buat tentang pesawat MH370 ni.

Spekulasi yg menjadi tanda tanya semua orang :


Kita semua masih menunggu jawapan yg sahih. Ini semua adalah satu kemungkinan yg kita boleh jangkakan sekarang. Even takda family atau saudara mara yg terlibat, Lysa dapat rasa kesedihan kehilangan orang yg kita sayang. Disebalik kesedihan ni, kita yg lain janganlah timbulkan isu-isu sensitif yg boleh guriskan hati keluarga mangsa. Kita jangan bagi harapan palsu pada dorang. Kita semua patut bagi sokongan dan doa pada Dia agar pesawat tersebut cepat`2 ditemukan. 

Contoh macam isu sekarang ni pengguna Twitter yg bernama "Jasmine Johari" membuat status yg amat menyentuh perasaan orang yg membacanya. Tetapi hakikatnya dia sebenarnya adalah FAKE. Kenapa dia nak raih simpati dengan mainkan perasaan orang Malaysia? Cuba kalau ada family dia yg terlibat. Apa dia rasa? Sedih kan. Dia gunakan gambar orang lain dan buat fake account twitter. Sampaikan Astro Awani tayang dia punya tweet dekat seluruh Malaysia -.-' yg menunjukkan dia sedih dia kehilangan ibu dia. Dia hantar whatsapp kepada ibu dia tetapi tidak dibaca oleh ibunya. Kalau kita baca kita mesti akan rasa sedih. Tapi bila dia tipuu, kita semua rasa menyesal keluarkan airmata utk perkara yg tk berfaedah tu =.= And now twitter account dia dah direport dan ditutup. 


Whatsapp yg "dibuat-buat" oleh Jasmine Johari. I don't know whether her name is Jasmine or not. Nama pun FAKE kan. Nama pun boleh dia tibai sapa`2 punya. Semua orang sedih tengok whatsapp dia macam tukan. Haih Lysa "hampir`2" menangis k haha


Dia guna gambar @xmialuna gadis filipina. Dia katakan gambar yg dua orang gambar dia ambil dgn "ibu" dia sebelum ibu dia bertolak ke Beijing. Lol so funny. Mudanya ibu kau ni -.- orang boleh fikir logik. Lewls =.= And see! Smpi masuk Astro Awani yg konon`2 simpati dengan nasib "Jasmine Johari" Huh mmg cari publisiti.


After account dia dah kena report, buat twitter baru. And tengoklah apa dia tweet. Sengal punya budak haihhh kau ni.


So the moral it is kita janganlah buat benda yg menaikkan kemarahan orang skrg ni. Now semua tengah risau mana perginya pesawat MH370 ni. Kita samasamala doakan yg terbaik untuk keselamatan pilot, co-pilot, anak kapal dan penumpang. Kita semua mengharapkan yg terbaik. Semua yg berlaku pasti ada hikmah. Kita teruskanlah berdoa. In shaa Allah kita masih ada peluang untuk jumpa dngn pesawat MH370.


Ya Allah,

Jika di laut TIMBULKANLAH,
Jika di langit TURUNKANLAH,
Jika di darat TUNJUKKANLAH.

Selamatkanlah mereka,
Permudahkanlah mereka untuk ditemui.

Amiinn :')

#PrayforMH370 #MH370 








ยซ Newer
Older ยป