Dashboard


Hi! welcome to my blog. feel free to navigate around. ๐Ÿ‘
Tamat sudah Semester 1 di UiTM Tapah
Sunday, October 19, 2014 โ€ข 1:56 PM โ€ข 0 comment[s]
Assalammualaikum bloggers. Hee lama gila tak update blog ni. Last update pun May. Haha malas nak buka blog sebenarnya. Apa cerita pun taktahu hehe. Tengah cuti sem ni barulah free sikit nak update. 

Haa memandangkan cakap pasal cuti sem lysa sekarang dah sambung belajar dekat UiTM Kampus Tapah. Alhamdulillah :) Mmg itu yg lysa nak pun hehe. Lysa sekarang belajar course Diploma Sains dan Matematik. So far everything okay. Takda apa yang nak dikesalkan pun belajar kat sana. Hihi classmates okay. Suasana kampus pun okay. Maklumla kampus baru kan. Hehe kalau tak lysa belajar dekat UiTM Sri Iskandar tau. Tapi stay sana dua minggu je huhu tu pun sebab Minggu Destinasi Siswa kat sana. Waktu MDS mmg masa yang sangat memenatkan. Tapi tapi tapi best akhir`2 nanti hihi nanti oc tak habis`2 cakap "Pantas siswi pantas" Kitaorang pun terpaksa la berlari nak kejar masa. Bangun subuh pun pagi`2 dah bangun. Kalau korang nak tahu batch kitaorang adalah yang paling ramai sekali! Serius ramai sangat. Dalam 2500 student kot kalau tk silap. Memang duduk dalam DSI (Dewan Sri Iskandar) tu berhimpit ah. Nak lunjur kaki pun tak boleh. Err tapi moment best waktu malam terakhir MDS. Nk tahu kenapa? Sbb kolej lysa menang hihi tak sangka menang sbb lelaki kolej lysa paling sikit. Yg lain semua ramai, huhu tapi dah rezeki nak menang hehe nak buat macam mana kan. Lepas je dua minggu lysa kena transfer ke Tapah sbb semua course Sains Math Statistik Akaun dah transfer ke sana. Huhu sedih gila nak tinggalkan roommate SI even baru sekejap je kenal diorang. Takpela ada rezeki kita jumpa lagi ye Ju, Maton, Pija :) Rindu korang sangat. Huhu 

Hm kalau nak cerita dari mula memang panjangla kan. Dah habis sem baru nak cerita hehe sorry. Sekadar sinopsis cukup kot kan. haha kat SI sikit Tapah sikit. Now cerita pasal Tapah pulak. Haaa dkt Tapah ni pulak lysa dapat satu bilik dgn kawan sekolah dulu. Hahah tak sngka dapat bilik sama sbb kitaorg datang lain masa tau. Dia sampai dulu dari lysa. Tapi dah rezeki hehe lysa dapat bilik 4 org. Sorang jitra dgn kulim. Huhu mula`2 tu mmg awkward la kan. Tapi dah lama`2 best la ngn dorang, Lysa paling rapat dengan Nadia dari Kulim tu. Huhu sampaikan kitaorg buat gelaran dalam bilik tu :p kalau sehari tak bergusti dlm bilik tu tak sah. Hahahah adoi rindunya dekat diorang. Takpe next sem kita satu bilik lagi eh. hihi classmates lysa pun semuanya okay. Sporting gilagila semua ada. hahah budak laki ah paling bising dalam group ws. Yang perempuan paling aktif dlm group tu allysha ngn fa ah. hahah adoi mesti ada je benda dorang buat dlm group tu. Tapi best ah dgn dorg. Best best. hihi next sem satu class lagi tau hehe taknak kelas dengan budak A tak biasa hee. 

Em khamis haritu baru habis final. Nak tahu lysa sorang je dlm bilik tu lambat habis. Yg lain semua dah habis dah. Geram je rasanya bila diorg rilex je tengok movie. Adoi haha sabar je la. So jumaat tu balik ipoh. huhu malam sebelum balik tu tinggal berdua je ngn nadia. Lain semua dah berambuih hahah adoi kejam betul diorg tinggalkan kami berdua T.T huhu takpe takpe. Tunggu la nanti ye. Barang nak balik tu makaih mmg banyak gila. Taktau ah bawak apa aku ni hahah. Ibu pun kata banyak :p Terpaksa la hihi. Hm so tu je kot nak cerita hehe kita share gambar pulak. 

Kenangan di UiTM Sri Iskandar










Kenangan di UiTM Tapah 























Tula gambar yg boleh dishare. Hihi banyak sangat pun. Rindu semua orang hehe nanti sem 2 ramai yg akan masuk ke Tapah. Yg transit dari UiTM lain semua dtg sem depan. Penuh la sem depan. Haha adoii. Hm so tu je rasanya nak cerita hihi so goodluck for your result classmates and roommates :) See you next semester! Assalamualaikum :)


ยซ Newer
Older ยป