Dashboard


Hi! welcome to my blog. feel free to navigate around. ๐Ÿ‘
2014 coming to the end.
Monday, December 29, 2014 โ€ข 2:36 AM โ€ข 0 comment[s]
Ehem ehem..
Assalammualaikum. Hihi 
Selamat malam semua! ๐Ÿ˜„

Peh lama gila tak update. Last update 19 Oktober. Haha nampak tak busy dia macam mana. Sampai lupa langsung blog. Huhu waktu tu rasanya final sem. Maybe sbb tu lupa. "Maybe" haha focus exam katakan. Em lysa alhamdulillah sihat macam biasa. Act takda benda pun nak update sebenarnya. Saja tetiba rajin tengah`2 malam ni buka blog en ๐Ÿ˜œ So far tahun 2014 em not bad. Ada happy sedih and semuanya lah. Haha sekejap je dah nak akhir tahun. Cepatnya la masa berlalu. Sekarang ni pun dah masuk semester 2. Rasa macam baru smlm habis sekolah tau. Alamak tetiba rindu suasana sekolah. Haha ๐Ÿ˜‚ Takpela nanti ada masa kita datang sekolah ye. Sekarang ni pun dah ada kesayangan. Oppss! ๐Ÿ˜ hihi in shaa Allah. Harap kekal lama la dengan dia. Doa`2 kan la ye kalau nak merasa nasi minyak. Haha amboi berangan lebih dah ni. Lagipun ibu dah tahu. Haha nampak tak macam mana tu. Hahahah dah dah. Bercinta cinta jugak. Study jangan diabaikan. Okay? ๐Ÿ˜‰

Btw dah nak dekat habis tahun ni macam`2 pulak dugaan datang dekat Malaysia kan. Sekarang ni kecoh dengan banjir dekat Pantai Timur. Bukan situ je. Perak Shah Alam pun dah kena banjir. Kg lysa pun banjir. Taktau paras mana air dah. Haritu katanya petang paras betis rasanya. And malam dah paras pinggang. Hm taktau la mcam mana dalamnya. Nasibla opah dengan bibik makngah pakngah dah bawak balik. Haih kalau tak bahaya je. Apa`2 pun kita doa je la untuk mangsa`2 banjir. Nak membantu pun tk mampu. Just mampu untuk berdoa je. Harap banjir cepat surut. Aminn.

Baru pagi ni digemparkan dengan pesawat Air Asia QZ8501 hilang dari radar. Pesawat dari Indonesia ke Singapura. MashaAllah. Dugaan apa lagi ni yang mendatang. Allahuakbar. Pesawat MH370 punn tak ditemui lagi. MH17 ditembak. Apa makna semua ni. Ya Allah. Takutnya rasa. Memang macam`2 dugaan datang. Dunia dah nak sampai ke penghujungnya. Haih bila fikir dunia ni nak kiamat rasa takut sangat. Macam`2 benda takut. Sempat ke dosa aku diampunkan. Macam mana keadaan waktu kiamat nanti. Wallahualam. Semua tu kita taktahu. Hm sekarang ni banyak`2kan la buat solat sunat taubat. In shaa Allah. Harap dengan izin Allah pesawat tu dapat ditemui dengan selamat. Amiin.

#PrayforPantaiTimur
#PrayforPerak
#PrayforShahAlam
#PrayforMangsaBanjir
#PrayforMalaysia
#PrayforQZ8501
Much loves ๐Ÿ’ž
Cik Lysa๐Ÿ‘ง


ยซ Newer
Older ยป